"Убийствени клетки" може да се пазят от COVID-19

Дата на излизане:2020-11-05

Реакцията на Т-клетките на инфекцията COVID-19 остава активна до шест месеца при повечето възрастни, ново проучване от Обединеното кралство показа, което поражда надежда, че този аспект на имунитета към новия коронавирус може да надживее по-преходния отговор, наблюдаван от антитела.

Учените в Обединеното кралство изследваха нивата на активност на Т-клетките при 100-човека, които са имали положителни резултати за COVID-19 през март и април.Учените откриват този ключов имунен механизъм шест месеца след инфекцията при всички участници в проучването.Никой от участниците не е бил хоспитализиран, а някои не са имали симптоми.

По отношение на дълголетието на имунния отговор, резултатите се сравняват благоприятно с няколко отделни проучвания, които предполагат, че антителата на COVID-19 се задържат само няколко седмици или месеци след изчистването на инфекцията.

Два вида бели кръвни клетки, известни като T-клетки и B-клетки, контролират важни имунни механизми в организма.В-клетките произвеждат антитела, които включват самия вирус, а Т-клетките печелят името. " клетки убийци " като атакува инфектирани клетки.

Както T- клетките, така и антителата могат да предотвратят повторното инфектиране и са важни показатели за имунитет към заболяването.

" Ранните резултати показват, че отговорите на Т-клетките могат да надхвърлят първоначалния отговор на антителата, който може да окаже значително въздействие върху разработването на ваксина COVID-19 и изследванията за имунитет, " Шамез Ладани, който е консултант по епидемиология в Англия и автор на новото проучване.

Проучването бе публикувано тази седмица на предпечатния сървър биоRxiv и проведено от Public Health England, Manchester University NHS Foundation Trust и UK Coronavirus Immonology Consortium или UK-CIC.

Пол Мос, ръководител на UK-CIC в Университета в Бирмингам, каза, че изследването е първото в света, което показва, че силният клетъчни имунитет остава за продължителен период след заразяване при лица, които са имали лек, умерен или асимптоматичен COVID-19.

" Интересното е, че в този момент клетъчният имунитет е по-силен при тези хора, които са имали симптоматична инфекция в сравнение с асимптоматични случаи. " каза Мос. " Сега се нуждаем от повече изследвания, за да разберем дали симптоматичните индивиди са по-добре защитени от повторна инфекция в бъдеще. "

През септември едно голямо проучване на 365.000 хора в Англия разкри, че около една четвърт от тези, които са имали антитела срещу нов коронавирус през лятото, вече не са били положителни, " което предполага, че антителата намаляват седмици или месеци след заразяването на човек " Според изявление на Министерството на здравеопазването и социалните грижи на Обединеното кралство.

Изследователите, стоящи зад това изследване за антитела и други, дават основание, че имунната система е сложна, и посочват Т-клетъчния отговор като потенциален начин, чрез който тялото може да постигне по-продължителна защита срещу вируса.


Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Hubei Yongchuang Intelligent Parking Equipment Co., LTD
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top