Алуминий (Al) -household окабеляване

Дата на излизане:2022-09-01

Алуминий (Al)-Окабеляване на домакинствата

Основна статия: Алуминиева тел

Поради високата си проводимост и относително ниската цена в сравнение с медта през 60-те години на миналия век алуминият е въведен по това време за битови електрически инсталации в Северна Америка, въпреки че много тела не са проектирани да приемат алуминиеви проводници. Но новата употреба донесе някои проблеми:

images.jpg

По-големият коефициент на топлинно разширение на алуминия причинява разширяване и свиване на проводника спрямо различната метална винтова връзка, като в крайна сметка разхлабва връзката.

Чистият алуминий има тенденция да пълзи под постоянно налягане (в по-голяма степен с повишаване на температурата), отново разхлабвайки връзката.

Галваничната корозия от различни метали увеличава електрическото съпротивление на връзката.

images (1).jpg

Всичко това доведе до прегряване и разхлабени връзки, а това от своя страна доведе до някои пожари. След това строителите се предпазват от използването на жицата и много юрисдикции забраняват използването му в много малки размери, в новостроителството. Но по-новите тела в крайна сметка бяха въведени с връзки, предназначени да избегнат разхлабване и прегряване. Отначало бяха маркирани."Ал/Cu"Но сега носят"CO/ALR"Кодиране.

下载.jpg

Друг начин да предотвратите проблема с отоплението е да кримпате късото"свинска опашка"от медна тел. Правилно направено високо-Налягането чрез правилния инструмент е достатъчно стегнато, за да намали всяко термично разширение на алуминия. Днес се използват нови сплави, дизайни и методи за алуминиево окабеляване в комбинация с алуминиеви терминали.


Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • MiXiao Tech
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top