Празнуване на фестивал на Dragon Boat: Културна екстравагантност в нашата компания

Дата на излизане:2023-06-27

1687342721253.jpg

dragon фестивал на лодки, известен още като фестивал Duanwu, е традиционен китайски празник, празнуван на петия ден на петия лунен месец. Тази година нашата компания прие празничния дух, като организира възхитително събиране на чай в чест на фестивала на Dragon Boat. Колеги от отдела за планиране се събраха, за да се отдадат на компанията на Fresh Lychees, Delicious Zongzi (лепкави кнедли на ориз) и ангажирайки разговори за разнообразните обичаи, наблюдавани по време на този специален повод. Нека' s разгледаме по -отблизо празненствата и традициите, които бяха споделени по време на това сърцераздирателно събитие.

Dragon Boat.jpg

1. Dragon Boat Racing: Обединяването на сила и дух

\\ Нито един от акцентите на фестивала на Dragon Boat не е вълнуващите състезания с Dragon Boat. Колегите си размениха истории за родните си градове и как са организирани състезания с драконови лодки там. Вълнението от конкуренцията, синхронизираното гребане и пулсиращите барабани, които съпътстват състезанията, бяха описани ярко, оставяйки всички нетърпеливи да станат свидетели на това вълнуващо събитие от първа ръка.

2. Игра за сблъсък на яйца: Битка за издръжливост

anThere Интригуваща традиция, обсъдена по време на събирането на чай, беше играта с сблъсък на яйца. Участниците носят различни видове яйца (патица, гъска и пилешко месо) и се състезават, за да видят чието яйце остава непокътнато, след като се блъска срещу другите. Тази игрива дейност символизира късмет и просперитет. Колегите споделиха своите забавни преживявания и приятелски съперничества, осквернявайки смях и другарство сред всички.

Zongzi.jpg

Zongzi1.jpg

3. Изработка на Zongzi: Изработването на вкусни пакети от радост

tthe art of making Zongzi беше друга тема на интерес. Колегите споделиха своите семейни рецепти, техники и различните пълнежи, използвани за създаване на тези приятни кнедли на ориз. Работейки заедно за увиване на лепкавия ориз в бамбукови листа, радостта от правенето на Зонзи беше не само за крайния продукт, но и за споделеното преживяване и усещането за постижения, които дойдоха с него. : Отпускане на злите духове

the дискусията след това се премести в създаването на ароматни сашети. Смята се, че тези малки, ръчно изработени торбички, пълни с билки, като пелин, отблъскват комари и предпазват злите духове. Колегите ентусиазирано споделиха стъпките, свързани с създаването на тези сашети и значението, което те заемат в родните си градове. Тази очарователна традиция не само добавя аромат към празничната атмосфера, но също така носи усещане за защита и благословия.

Sachet.jpg5. Възприемане на традициите: ai ye и жълто виноSachet1.jpg

as разговорът течеше, темата се докосна до други съкровени обичаи. Колегите си говориха за окачване на листата на Ai Ye (Mugwort) на вратите, за да предпазят злите духове и да донесат късмет. Освен това те изтъкнаха удоволствието от отпиването на жълто вино, докато се наслаждаваха на Зонзи, участваха в сърдечни разговори и се базиха в радостта на фестивала. Този акцент върху запазването на традициите и празнуването на заедно

symbolizing хармонията и единството в нашата компания.

 the фестивал на драконови лодки събиране на чай в нашата компания беше възхитителен празник на китайската култура и традиции. Колегите се събраха, за да споделят своите обичаи в родния град, насърчавайки по -дълбоко разбиране и оценка на този жизнен фестивал. От състезанията с драконови лодки и игри с сблъсък на яйца до правенето на Zongzi и ръчно изработени сашета, събитието показа разнообразния гоблен на традиции, свързани с фестивала на Dragon Boat. Докато отпивахме чай и споделяхме истории, ние не само отпразнувахме нашето културно наследство, но и укрепихме връзките на приятелството и другарството в нашата компания. Нека фестивалът на духа на драконовите лодки да продължи да ни вдъхновява да прегърнем богатото си наследство и да създадем запомнящи се преживявания заедно.

Lycee.jpg

Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Dongguan Xuan Cheng Textiles Limited
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top