Компоненти на CNC Turning Machine

Дата на излизане:2023-02-21

getting Най -добрите резултати от процедурата за завъртане ще изисква добро разбиране на машинния инструмент. Нека да разгледаме основните компоненти на центрове за завъртане на CNC.

Components Of CNC Turning Machine.png

headstock

a Headstock на центрове за завой съставлява предната част на машината. Обикновено се намира от лявата страна на машината, тъй като се помещава главното вретено, къдетоe Чък се прикрепя, за да задържи детайла. Следователно, главата на главата държи двигателя за задвижване и механизмите за захранване на вретеното.

Капацитетът на шпиндела ще определи максималния диаметър на детайла да се монтира през главата.


\\ \\ \\ \\ \\ \\ \

tailstock

this е другият край на Центъра за завъртане. Западката се прикрепя към струговото легло, възнамерявайки да поддържат по -дълги суровини. Quill of the Tailstock предлага тази опора, използвайки хидравлична сила. Докато движещата сила идва от шпиндела, опашката върви заедно с детайла.

howvery, не трябва да използвате опашка, когато завъртането на лицето е важно. Опашката ще бъде на пътя на операцията.


spindle

many хората наричат ​​шпиндела като сърцето на машинния инструмент. Основното вретено на струг за завъртане на ЦПУ се състои от система за задвижване на шпиндела и монтаж на шпиндела. Те се движат части от машинния инструмент, включително двигатели, зъбни колела и патронник.

some cnc центрове за завъртане използват подspindle или двойни вретена. Тези центрове често използват второто вретено вместо опашка. Sub-spindle се придвижва надлъжно към първичното вретено под контрола на компютърната инструкция. По този начин е възможно да се обвърже задната част на детайлите, без да се нуждае от допълнително зареждане-unloading по време на процеса./


chuck и collet

the Чък държи частта от челюстите си, прикрепяйки директно към шпиндела. Въпреки това, той е заместил&101; може да се осигури обработката на различни#sized части. От друга страна, колетърът е по -малка версия на патронника, която позволява обработката на по -малки части. Частите, подходящи за колет, често са около 60 mm, тъй като те осигуряват по -добри захващания за по -малки парчета.-


lathe легло

the легло, обикновено Изработена с чугунен материал, е основната плоча, опираща се на масата под работното пространство. Този компонент осигурява поддръжка за няколко фиксирани и оперативни части. Леглото се свързва с главата и минава до опашката. Кулата на инструмента и други прикачени файлове преминават по дължината на леглото.


carriage

this компонент поддържа инструменталната кула, захранвайки и насочвайки я срещу детайла. Каретата се състои от кулата, седлото и кръстаslide. Центровете за завъртане на ЦПУ с кутии на живи инструменти обикновено имат захранвани ротационни инструменти за операции за смилане. Тази способност увеличава функционалността на машината, като същевременно намалява или елиминира вторичните операции. кулата на инструмента. Тези могат да държат повече инструменти наведнъж, което ви позволява да променяте инструментите за рязане, необходими за конкретна операция. Това означава, че можете да преминете от една операция в друга, без да отделяте време.-


control панел

here е, че101; Компютърният числен контрол идва. Това е мозъкът зад операциите за завъртане на ЦПУ, което позволява на оператора да коригира програми преди да започне процеса.

Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Dongguan Fifth Metal Co., Ltd.
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top