Фактори за повишаване на температурата на планетарните редуктори

Дата на излизане:2020-09-18

      Планетарният редуктор е индустриален продукт с широк спектър от приложения, който може да намали скоростта на хидравличния мотор, като същевременно увеличава изходния въртящ момент. Планетарният редуктор може да се използва като поддържащ компонент в индустрии като повдигане, изкопни работи, транспорт и строителство. И така, при ежедневна работа, кои са факторите, които влияят върху повишаването на температурата на предавката?

Четири фактора, причиняващи повишаването на температурата на планетарното редукторно масло:

        1. Вискозитетът на избраното трансмисионно масло е твърде голям, което води до затруднено разсейване на топлината. Тъй като маслото с висок вискозитет има по-нисък ефект на пренос на топлина, маслото с по-нисък вискозитет значително ще повиши температурата. Следователно, в случай на избор на подходящо ниво на натоварване, трябва да се избере възможно най-ниско вискозитетно редукторно масло.

        2. За новоинсталираната скоростна кутия, поради необходимостта от известно време на работа, оборудването все още не е влязло в нормалния етап на износване и износването е голямо, което води до повишаване на температурата на планетарния редуктор. Това повишаване на температурата е необходим етап за нормалната работа на оборудването. Следователно първият период на смяна на маслото на новата скоростна кутия е по-кратък и измитият абразив се изважда чрез смяната на маслото.

        3. Твърде много масло и високо ниво на масло ще повлияят на нормалното разсейване на топлината на планетарния редуктор. Забележка: Твърде много или твърде малко гориво ще повлияе на ефекта на разсейване на топлината.

        4. Редукторът на планетарния редуктор е претоварен, масленият филм е счупен и има тенденция към износване и повреда. Триенето и износването между двойките зъбни колела са големи, което води до повишаване на температурата на зъбната повърхност. Маслата с подходящи степени на вискозитет или подходящи степени на натоварване трябва да бъдат избрани според условията на натоварване. Например изборът на редукторни масла за екстремно налягане и масла с висок вискозитет е добър за смазване, но в същото време има отрицателен ефект от лошото разсейване на топлината.


Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Changsha Zhuo Cheng transmission equipment technology CO.,LTD
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top