Високата доза на NMN инхибира растежа на аденокарцинома на белия дроб

Дата на излизане:2024-04-07

in април 2023 г., раковете публикуваха проучване, озаглавено"high dosagenmn, насърчава фероптозата за потискане на растежа на белодробния аденокарцином чрез NAM-mediated sirt1-ampk-acc път", изследващ ролята на високата дозаnmn в белия дроб аденокарном.


резултатите показват, че излишъкът от ниацинамид (NAM) се произвежда от метаболизма на високи дози NMN и свръхекспресия на ниацинамид фосфорибозил трансфераза (NAMPT) може значително да намали вътреклетъчния нам съдържание на съдържание на NAM (NAMPT) може значително да намали вътреклетъчния нам съдържание на фосфорибозил трансфераза (NAMPT) (NAMPT) може значително да намали интраклеларния нам съдържание на фосфорибозил трансфераза (NAMPT) на интраклуларния нам съдържание (NAMPT) на NAMPT) трансферзаза (NAMPT) , като по този начин насърчава клетъчната пролиферация in vitro и in vivo.


mechanistical, високите дозиnmn насърчават смъртта на желязо чрезnam-mediated sirt1-ampk-acc сигнализация.


first, изследователите установяват серия от модели на клетки и мишки и впоследствие оценяват антитуморните ефекти на високите дози NMN. Transmission electron microscopy and Mito FerroGreen labeled immunofluorescence assay (Fe2+) were used to demonstrate iron death.



01


high дози наnmn инхибират растежа на рака чрез не-apoptotic, не-autophagy и не-necrotic процедури

to определяне на ефекта на NMN върху раковия клетъчен растеж При различни дозирани полкове, изследователите извършват експерименти с клетъчна пролиферация и инхибиране, използвайки различни концентрации на NMN в A549 и SPCA1 клетки, и се определят с помощта на CCK8.


резултатите показват, че резултатите показват резултатите че NMN повишава клетъчната пролиферация при ниски дози (10 и 20 mm) и продължителна експозиция (48 h), но инхибира клетъчната пролиферация при високи дози (100 mM), а резултатите от тестовете за образуване на туморна колония потвърждават тази констатация.


in добавяне, високите дози NMN могат да насърчават клетъчната смърт. Тоест, високите дози NMN инхибират растежа на раковите клетки чрез регулиране на не \\ Напоптотични форми на клетъчна смърт.-



high доза на NMN индуцирана не \\ Напоптотична регулаторна смърт на клетките на белодробния аденокарцином

-


sub, следващите експерименти допълнително провериха инхибиторния ефект на високите дози на NMN върху растежа на рака. Високите дози NMN могат да инхибират растежа на тумора и този ефект не зависи от апоптозните процедури. Той и Ki67 оцветяването на туморни проби показа, че високите дози на NMN значително повишават интратуморалната некроза и инхибират пролиферацията на тумора независимо от апоптотични процедури.


02


high дози отnmn инхибират растежа на рака чрез индуциране на програми за смърт на желязо


how е висока доза NMN насърчава смъртта на клетките? Results of cell colony formation assays confirmed that high doses of NMN failed to inhibit cell growth after blocking the iron death program with Fer
1.

-


In addition, even when Лекувано с желязна смърт индуцира Ерастин и RSL3, NMN ускорява смъртта на A549 и SPCA1 клетки. Тези резултати предполагат, че високите дози NMN предизвикват смърт на желязо в клетките на белодробния аденокарцином, като по този начин инхибират растежа на клетките.



03


high дози отnmn инхибират растежа на рака чрез неговия метаболитnam

emnnmn се разлага бързо вnr иnam in vivo и след влизане в клетките , Nr иnam се катализират вnmn отnrk илиnampt, и накраяnadсе синтезира.

+


to изяснява далиnmn или неговите метаболитиnam илиnr игра a Ключова роля за инхибиране на растежа на тумора, изследователите измерват количествата на NAM, NR и NMN в A549 и SPCA1 клетки, третирани с високи дози NMN.


. Резултатите показаха че съдържанието на метаболит NAM се увеличава значително и съдържанието на NAD

nadh намалява значително след висока доза NMN. В допълнение, резултатите от валидиране in vivo също показват, че NMN метаболитът NAM има инхибиторен ефект върху растежа на рака.

+/


резултатите от това проучване предполагат, че локалното приложение на високото високо приложение на високото приложение на високото приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високо приложение на високото приложение Дозите на NMN силно инхибират растежа на тумора в клетките на белодробния аденокарцином и индуцира смъртта на тумор желязо. In the context of high doses of NMN, NAM produced by excessive metabolism inhibits AMPK phosphorylation by targeting SIRT1, triggers iron death through ACC activation pathway, and inhibits lung adenocarcinoma growth.



in Обобщение, това проучване подчертава ефекта на високите дози NMN върху туморите при манипулирането на метаболизма на раковите клетки, осигурявайки нова перспектива за клиничното лечение на пациенти с белодробен аденокарцином.

Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Long Life Group Co., LTD
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top