Каква е разликата между PE пластмасова тръба и PE тръба?

Дата на излизане:2020-11-27

321e23a00807e6601a1971a6aaccafa.jpg


PP тръбите и PE пластмасовите тръби са широко използвани нови екологични строителни материали през последните години. Както PP тръбите, така и PE тръбите имат характеристиките на нетоксични, без мирис, устойчиви на корозия и устойчиви на ниски температури. И така, какви са разликите между тези два вида тръби?




    PP тръбата е термопластична смола-полипропилен, полимеризирана от пропилен. Полипропиленът, термопластична смола, има най-ниска плътност сред пластмасите с общо предназначение, но цялостната му производителност е по-висока суровина за тръбите. Тръбата, произведена с полипропилен като суровина, е PP тръбата. Характеристиките на PP тръбата са добра устойчивост на корозия, устойчивост на топлина и механични свойства, плюс нетоксичните, без мирис и по-безопасни суровини и гладката повърхност на тръбата, лека, лесна за транспортиране и инсталиране.




    Химичното наименование на суровината за производство на PE пластмасова тръба е полиетилен, който представлява термопластична смола, полимеризирана от етилен. Най-голямата му характеристика е устойчивост на ниска температура, добри химични свойства и може да издържи на повечето киселинни и алкални среди. Самата PE пластмасова тръба има леко тегло, добра жилавост, добра устойчивост на ниска температура, нетоксична, относително евтина, висока якост на удар, но ниска якост на натиск и опън. Горещо стопяване, фланцови резбови връзки тръба за питейна вода, тръба за дъждовна вода, газопроводи, индустриални устойчиви на корозия тръбопроводи




    Химичното наименование на суровината на PP тръбата е полипропилен, който е полимеризиран с пропилен и също е вид термопластична смола. В допълнение към предимствата на устойчивостта на корозия и нетоксичността, най-очевидната характеристика на PP тръбата е висока якост и твърдост на повърхността. Също така е относително висок. Характеристиките на PP тръбите се показват в добра устойчивост на корозия, устойчивост на топлина и механични свойства, съчетани с нетоксични, без мирис и по-безопасни суровини, гладка повърхност на тръбите, лека текстура и лесен транспорт и монтаж. Той се използва широко в строителството и битовите водопроводни тръби.




    Що се отнася до настоящата честота на използване, както PP тръбите, така и PE тръбите имат големи предимства. PP тръбите са по-здрави от PE пластмасовите тръби, PE тръбите са по-меки от PP тръбите и имат по-добра устойчивост на ниска температура от PP тръбите. Поради това е необходимо да се изберат подходящи тръби според различните места на употреба и изискванията на полевото приложение.


Dongguan Shangyu Plastic Hardware Products е специализирана в производството на екструдирани пластмасови профили. Можем да персонализираме и обработим различни пластмасови профили, PVC профили, ABS профили, PP профили, пластмасови ъгли и абажури за компютър. Пластмасови профили, PE пластмасови тръби и други профили. Разполагаме със собствена стая за калъпи, предлагаме професионално решения за различни видове профили за предприятия и имаме 20-годишен опит в проектирането и персонализирането на обработката на мухъл.


      За повече информация се консултирайте с уебсайта на Shangyu Plastic Factory: www.shangyusujiao.com




Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Dongguan Shangyu Plastic hardware Products Co. LTD
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top