[Друга иновация] Рециклиране на отпадъци от пластмасови продукти в графин- пластмасови профили

Дата на излизане:2020-11-24


С ACDC пластмасовите отпадъци могат да се превърнат в черен суров графин.Пластмасовите профили, изработени от PVC суровини, могат също така да превърнат отпадъците в съкровище чрез този метод и да станат полезни и безвредни за околната среда материали за хората.


Това е, което учените от Райския университет в САЩ казват, че използват за ефективно използване на пластмасови отпадъци.В този пример, лабораторията на аптекаря от Райския университет Джеймс Тур (Джеймс Тур) модифицира метода си за производство на флаш графин, за да подобри способността си да рециклира пластмаса в графин.


Резултатите от изследванията на лабораторията са публикувани в ACS Nano, списание на Американската химическа общност.

2184fdc627a7d41b1dd31319604f3be.png


Накратко, лабораторията не е използвала пряк ток, за да повиши температурата на въглеродния източник, както в първоначалния процес, но първо е изложила пластмасовите отпадъци на интензивен променлив ток за около осем секунди и след това е приложила директен токов удар.


Продуктите са висококачествени турбинни графини (които са ценно разтворимо вещество, което може да се използва за подобряване на електрониката, композитите, бетона и другите материали) и въглеродни олигомери (молекулите могат да се отделят от графин за други цели).


" Ние произвеждаме много водород по време на процеса на бързо изпаряване, което е чисто гориво. " е главен автор Wala Algozeeb, дипломиран студент в Райския университет.


Турнето прогнозира, че в промишлен мащаб процесът на ACDC може да произвежда графин на електроенергия на приблизително $125 на тон пластмасови отпадъци.


Тор каза: " В оригиналната хартия показахме, че пластмасата може да се преобразува, но качеството на графин не е толкова добро, колкото очаквахме.Използвайки различни електрически импулси, можем да видим голяма разлика. " Пластмасовите профили, които са широко използвани във всички сфери на живота, също ще бъдат трансформирани по правилния начин, което значително ще намали замърсяването на околната среда.


Той посочи, че повечето технологии за рециклиране на пластмаси в света са неефективни и само около 9% пластмаси се рециклират.Най-известният е пластмасовият остров с размерите на Тексас, образуван в Тихия океан.


Той каза: " Трябва да се справим с този проблем. " " Има и друг проблем: микроорганизмите в океана, които превръщат въглеродния диоксид в кислород, се възпрепятстват от продуктите за разлагане на пластмаси.Обработват този процес, абсорбират кислород и го превръщат в въглероден диоксид.Това е наистина лошо за хората. "


Тур изтъкна, че Joule&353539;с горещата светкавица се премахват много от разходите, свързани с рециклирането на пластмаси, включително необходимостта от класификация и почистване на енергията и водата.Той каза:"Occon82220; Вместо да рециклира пластмаса в частици, струващи US$2,00000 на тон, тя по-добре да се модернизира и рециклира в графин.Това е по-добър избор, защото графин има много по-висока стойност.И двете са икономически.Стимули, но и екологични стимули. "


Тор каза, че въпреки че има твърде много пластмасови суровини, няма проблем с твърде много графин.Той каза: " Без значение как се борави с въглерода, след като го извадите от земята от нефт, природен газ или въглища, той влиза в цикъла на въглеродния двуокис.Предимството на графин е, че се разгражда много бавно при много условия.Следователно в повечето случаи графин няма да навлезе отново в въглеродния цикъл в продължение на стотици години. "


Той посочи, че изследователите работят за подобряване на процеса на флаш графин за други материали (особено за хранителни отпадъци).Той каза: " Работим усилено, за да създадем добра импулсна последователност, за да превърнем хранителните отпадъци в висококачествен графин, като същевременно намалим емисиите. "


Това ново изследване се основава на друг скорошен доклад, описващ флаш графин, произведен от въглен, чрез директно нагряване на Джоуле.Документът също беше публикуван на " ACS Нано " комбиниращ микроскоп и симулация, показващ две различни форми: плоскости с турбинни пластове графин и вълнообразни графини.Проучването описва как и защо пренаредените въглеродни атоми се появяват в една или друга форма и съотношението може да бъде контролирано чрез регулиране на мигащото време.

Изглежда, че научните и технологичните иновации могат да се превърнат в най-ефективното решение за широкомащабното използване на пластмасови продукти от човечеството.За повече информация за пластмасовите профили, посетете:www:shangyusujiao.com


Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Dongguan Shangyu Plastic hardware Products Co. LTD
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top