5 Основни функции на CNC машини

Дата на излизане:2024-03-19

here са няколко от най -често срещаните индустриални приложения за CNC машини:
1. Режещите
CNC машини са отлични инструменти за проекти, които изискват прецизна и ефективна скорост на рязане и те могат да се настанят две от най -модерните техники за рязане: Sinker EDM (електрическа разрядна машина) и тел EDM.
a Sinker EDM използва термична ерозия от взаимодействие между два електрода-един, прикрепен към инструмента под формата на мед или графит. Другото е диелектричната течност, в която се къпе материалът. Wire EDM работи по същия начин, освен че използва телени електроди като точни инструменти за рязане.
2. Пробиване
This Прецизен отвор-punching процес използва въртящ се инструмент за рязане, обикновено пробива битове или високи водни струи на-velocity, за да се произвеждат кръгли дупки в стационарен детайл. Тези дупки често приспособяват сглобяващи винтове и болтове.
3. Машините за смилане
cnc често са оборудвани с абразивни колела, които произвеждат почти безупречни повърхностни облицовки. Тази изваждаща техника за смилане значително надминава точността на всеки процес на производство на добавки и може да намали несъвършенствата до допустимите отклонения до 1/10 -та ширина на човешката коса.
4. Milling
a CNC Mill, подобно на основните мелници и други машини за ръка, използва стругове, водни струи или инструменти за завъртане, за да премахне материал от стационарно парче. Мелниците на ЦПУ могат да се движат по множество оси, което позволява на операторите да изпълняват хоризонтални, вертикални, ъглови и фрезови задачи с лице с абсолютна точност. Тези многобройни възможности повишават ефективността в производствения процес на сложни дървени, метални и пластмасови части, тъй като машинистът може да регулира и преосмисля запасите по -малко пъти.-5. Превръщането-this CNC Machine Process работи подобно на смилането; Въпреки това, вместо да се осигури запаса на работна станция, тя е прикрепена към механизма на завъртане, който се върти при високи скорости. Работник, използващ струг, или CNC с подобна приставка, след това ще премахне малки количества материал, докато не образуват запаса до желаната форма.

Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Dongguan Sanji Hardware Products Co. , Ltd.
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top