Сравнение на силните и слабите страни на мебелите от бамбук и дърво

Дата на излизане:2023-12-01

1. Сравнение по отношение на обработката на процесите

bamboo мебели: bamboo се обработва чрез процеси като рязане и свързване, а след това научно подредено и комбинирано за балансиране на различни вътрешни и външни сили. Той има добра здравина и не е лесен за напукване или деформация. мебели.

2. и процесите на карбонизация са необходими. По време на тези два процеса паразитите вътре в бамбука са елиминирани основно и след завършване на целия процес те няма да бъдат изядени от насекоми. wood мебели:

the Материалите с дървени мебели не претърпяват процеси като пара и карбонизация и могат да се обработват само с консерванти и други материали по отношение на предотвратяване на насекоми и молци. Следователно, в тази връзка, дървените мебели не са толкова добри, колкото бамбуковите мебели. 

3. Сравнение от гледна точка на естествената опазване на околната среда bamboo мебели:

in срок на естествена и опазване на околната среда, цикълът на растеж на бамбука обикновено е около 5 години, и то е лесен за засаждане. По отношение на устойчивото използване, бамбукът има повече предимства. В продължение на стотици години, което не е благоприятно за устойчивото развитие и опазването на околната среда. 4. Сравнение по отношение на материалите

bamboo мебели:

Основният материал на бамбуковите мебели е направен от лепило и след това се подлага на високоtemperature и високо лечение с pressure. Следователно, материалът на бамбуковите мебели е неtoxic, има плътна структура, не се деформира лесно и е изключителен по отношение на забавянето на пламъка, устойчивостта на износване и устойчивостта на формата.

wood мебели:Материалът на дървени мебели се обработва чрез естествено изсушаване, така че естествената текстура и цвета на дървесината са по -афинитети и по -близки до природата от бамбуковите мебели. 

 ---

 



 

Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Fujian Yilong New Material Tech. Co., Ltd
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top