Знаете ли въпросите, които изискват внимание при използването и поддръжката на инсинератора?

Дата на излизане:2020-09-22

马弗炉3.png

Предпазни мерки при използване на изгаряне:  

Когато инсинераторът се използва за първи път или след дълъг период на неактивност, той трябва да се изсуши във фурната: отворете вратичката на фурната при 20 ~ 200 ℃ за 2-3 часа и затворете вратата при 200 ~ 600 ℃ за 2-3 часа . Термостатът трябва да избягва вибрации и мястото не трябва да е твърде близо до електрическата пещ, за да се предотврати прегряване и да се предотврати правилната работа на електронните компоненти. Когато премествате термостата, настройте превключвателя на захранването в положение " изключен " . Преди употреба настройте термостата на необходимата работна температура, включете стартовия код, за да активирате инсинератора. По това време амперметърът има показания и температурата, измерена от измервателния уред за контрол на температурата, постепенно се повишава, което показва, че инсинераторът и термостатът работят нормално.

Работната среда изисква относителната влажност да не надвишава 85% и температурата на околната среда да е 0-40 ℃. Няма проводящ прах, експлозивен газ или корозивен газ. Забранено е директно изливане на различни течности и разтопени метали в пещта и винаги поддържайте пещта чиста.

Когато се използва, температурата на пещта не трябва да надвишава максималната температура на пещта, нито да работи дълго време при номиналната температура. По време на експеримента потребителят няма право да напуска и да обръща внимание на температурните промени по всяко време. Ако се установи необичайна ситуация, токът трябва незабавно да бъде прекъснат и поправен от професионален персонал за поддръжка. .При използване на вратата на пещта трябва да бъде леко затворена и отворена, за да се предотврати повреда на частите. Щипките за тигел трябва да се обработват внимателно, когато се вземат проби, за да се гарантира безопасността и да се избегнат повреди на пещта.

  Не отваряйте вратата на пещта, след като температурата надвиши 600 градуса. Отворете вратата на пещта, след като температурата в пещта се охлади естествено. След приключване на експеримента пробата се изтегля от нагряване и захранването се изключва. Когато пробата се постави в пещта, вратата на пещта трябва да се отвори леко. След като пробата се охлади, пробата трябва да бъде внимателно затегната, за да се избегнат изгаряния. Нагретият тигел трябва да се прехвърли в ексикатор за охлаждане и да се постави върху буферен огнеупорен материал, за да се предотврати абсорбцията на влага, експлозия и напукване, след което да се претегли.

Когато боравите с муфелната пещ, обърнете внимание, за да избегнете сериозен резонанс и я поставете далеч от запалими, експлозивни и вода. Строго е забранено да се повдига вратата на пещта, за да се избегне повреда на вратата на пещта.

马弗炉4.jpg

Следват предпазните мерки за поддръжка на инсинератора:

Редовно проверявайте дали окабеляването на електрическата пещ и контролера е в добро състояние, дали показалецът на индикатора е заседнал или застоял при движение, и използвайте потенциометър, за да проверите умората и баланса на измервателния уред поради магнитна стомана, размагнитване, разширение на тел и шрапнел Увеличена грешка, причинена от разрушаване.

Не изваждайте термодвойката внезапно при висока температура, за да предотвратите спукване на якето.

Поддържайте камерата на пещта чиста и отстранявайте оксидите в пещта навреме



Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Dongguan Runzhi Electronics Co., Ltd.
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top