Общ метод за приготвяне на литиево-йонна батерия катоден материал

Дата на излизане:2019-08-22

Общ метод за приготвяне на литиево-йонна батерия катоден материал


1. Метод на твърда фаза

Обикновено литиевата сол като литиев карбонат се смесва с кобалт или никелово съединение и след това се подлага на реакция на синтероване. Предимството на този метод е, че технологичният поток е прост и суровините са лесни за получаване. Принадлежи към метода на обширни изследвания и разработки в ранния етап на разработване на литиеви батерии, а чуждестранната технология е сравнително зряла; недостатъкът е, че подготвеният положителен електроден материал има ограничена вместимост, лоша равномерност на смесване на суровините и производителност на подготвените материали. Лоша стабилност и некачествена консистенция между партидата и партидата.


2. Сложен метод

Първоначално сложният метод подготвя сложен прекурсор, съдържащ литиев йон и кобалт или ванадиев йон с органичен комплекс, последван от синтероване. Методът има предимствата на смесването на молекулни скали, добра равномерност на материала и стабилност на производителността, а материалът с положителен електрод има по-голям капацитет от метода на твърдата фаза. Експериментално е използван като индустриален метод за литиеви батерии в чужди страни и технологията не е зряла. ,


3. Сол-гел метод

Положителният електроден материал е получен по метода за получаване на ултра фини частици, разработен през 70-те години. Методът има предимствата на сложния метод, а подготвеният електроден материал има голям капацитет, който бързо се развива у нас и в чужбина. начин. Недостатъкът е, че цената е по-висока и технологията все още е в етап на развитие.


Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Ennopro Group Limited
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top