Литиево-йонни батерии

Дата на излизане:2019-08-22

Литиево-йонните батерии са устройства, които преобразуват и деинтеркализират между положителните и отрицателните материали от литиеви йони, за да реализират взаимно преобразуване на химическа енергия и електрическа енергия, а също така се описват като батерии за люлеещ се стол.


Катодният материал винаги е бил ядрото на литиево-йонната батерия и изборът му директно определя работата на батерията. Изборът на катоден материал е основно обратим литиев и литиев интеркалационен преходен метален оксид, който е един от важните компоненти на литиево-йонните батерии. Материалите катодни литиеви йони са главно оксиди. Понастоящем литиевите съединения като LiCoO2, LiMn2O4 и LiFePO4 са обичайни катодни материали.


С непрекъснатото развитие на литиево-йонните батерии полето на приложение постепенно се разширява. Тя се е променила от синдуларизация до диверсификация при използването на катодни материали, включително: литий-железен фосфат от оливин тип, слоеста кобалтова киселина. Литиев, линеен манганат от шпинел и др., За постигане на съвместно съществуване на различни материали.


Катодните материали за литиеви батерии имат много индустриални производствени процеси, а синтетичният път е сравнително сложен. Температурата, околната среда и съдържанието на примеси също са строго контролирани. Катодните материали включват главно литиев кобалтат, литиев манганат, литиев железен фосфат и тройни материали. Изчакайте.


Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Ennopro Group Limited
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top