Колко техники на популярната обработка на ЦПУ?

Дата на излизане:2023-07-02

since своето създаване, CNC се превърна в критична производствена техника за производство на метали и други материали. Освен добавянето, рязането или премахването на материала, обработката на ЦПУ също помага да се постигне желаната форма с лекота. Техниките за обработка на NCNC позволиха на производителите да произвеждат продукти с високо ниво на точност и детайли. Той използва софтуер за цифрово управление на компютъра, комбиниран с инструменти за рязане и инструменти за създаване на части с минимални грешки.

thanks към различните техники за обработка на ЦПУ, производителите могат да избират от завъртане, смилане и много други, за да получат най -добри резултати. Изборът на правилната техника за обработка на ЦПУ е въпрос на разбиране на рисковете, детайлите и ползите. Тази дискусия относно различните техники за обработка на CNC ще ви насочи към правилния път.


cnc техники за обработка и неговите предимства и недостатъциhile cnc обработка включва цяло Обхват от техники, които използват компютърно числово кодиране, за да контролират инструментите и техните приложения, ние отрязахме списъка на пет общи техники, които производителите често използват.


cnc завой

this Техниката използва стационарен инструмент за изрязване и оформяне на въртящ се блок от материал. При завъртане именно детайлът се върти, а режещият инструмент се поставя на движещи се слайдове и се прорязва през детайла, за да се премахне бавно материала и да се създаде желания модел.

the Slide може детайл и също може да се отдалечи и по -близо до центъра. Скоростта на въртене може да достигне хиляди обороти. Завръщането е идеално за бързо премахване на огромно количество материал и тези, които изискват гладки и равномерни повърхностни облицовки.


cnc пробиване

another Най -често срещаната техника на CNC е пробиване. Това е един от най -важните процеси за обработка, тъй като много части изискват дупки. Тази техника е самостоятелна, но в името на дискусията тук ще имаме кратко описание.

drilling използва тясно, две въртящо се устройство, за да създаде прецизен кръгъл отвор на детайла. Той може да произвежда големи или малки дупки в зависимост от дизайна. Докато обработва, тренировката ще откъсне материала, който се превръща в отпадъци. Това е лесен процес, но от съществено значение за създаването на част.-

-

cnc фрезоване

this cnc техника използва няколко стабилни резачка при премахване на парче от детайла. Процесът използва многократни въртящи се инструменти при оформянето на материала, поставен върху подвижна маса.est Milling Machines имат стационарни инструменти за рязане и въртяща се таблица, която движи детайла. Докато масата се върти, инструментът бавно премахва части от детайла, за да създаде продукта. Това може да се направи по два начина: лице и периферно фрезоване. Лицето смилане нарязва плоски повърхности, докато периферното фрезоване нарязва дълбоки слотове.

-

cnc смилане


many приложенията изискват плоска повърхност върху метални части. Най -лесният начин да го направите е чрез смилането на CNC. Този процес използва въртящ се диск, за да направи разфасовки на детайла. Подобно е на фрезоването, но не използва инструменти за рязане.

edm


\\ нелектрична разрядна обработка използва електрически изхвърляния, за да направи желаните разфасовки на детайла. Обикновено се използва върху електрически проводими материали, които често са трудни за традиционна обработка.

these са най -често срещаните техники за обработка, които обикновено се използват за създаване на част. Тези техники са енергийни, имат по -малко отпадъци и могат да преодолеят грешките, свързани с традиционната обработка.

Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Dongguan Fifth Metal Co., Ltd.
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top