Колко луменни лумени крушки наистина имат?

Дата на излизане:2023-09-20

\\ не са толкова много различни комплекти за преобразуване на LED на пазара; Трудно е да се реши кой е най -добрият. Повечето ще определят изхода на лумена върху опаковката; Обикновено 4000 лумена, 5000 лумена или 6000 лумена. Понякога ще видите някои крушки за фаровеmarmed с 8 000 лумена, 10 000 лумена или дори 12 000 лумена. Но какъв е истинският лумен на LED крушка за фара? 

DM_20230916103206_001(1).jpg



in За да разберем какво всъщност е вярно, нека първо разберем лумена.

the lumen (символ: lm) е производна от Si единица на светещия поток, мярка за общото количество видима светлина, излъчвана от източник. Ние измерваме лумена на LED комплект за фарове в устройство, наречено интегрираща сфера. Крушката е разположена в сферата, а светлината, отметнала от крушката, се разпръсква вътре в интегриращата сфера и равномерно се разпределя на 360 градуса. Общото количество яркост на източника на светлина може да бъде измерено точно, тъй като светлината може да бъде уловена от всички ъгли в сферата без никакви смущения от други източници на светлина.

1543990727764.jpg


integrating сфера

but, когато доставчиците твърдят, че високите количества на техните LED фарове, те обикновено дават просто A theoreticalpeak lumen количество въз основа на данните от LED чипа (суров лумен). Например, един 1W CSP LED чип може да излъчи 130 lumen  at най -многоaccording за LED спецификации на чипа. Така че хипотетично, ако крушката на фара им има 16 LED чипа, те ще твърдят, Крушките на фаровете ще = =theoretical have 4000 лумен (суров лумен). Но не забравяйте, че това е просто теоретично количество пиково луменно количество от това, което LED чиповете са способни да достигнат в перфектна среда на тяхнатаown. Това не отчита топлинната ефективност на масив от LED чипове, работещи един до друг, с течение на времето в запечатана среда като корпус на фаровете. В действителност, ако светодиоден чип се използва с максимален капацитет, както подсказва суровата оценка на лумена, той ще изгори бързо в реален сценарий.  

DM_20230916103239_001(1).jpg

in действителна употреба, светещата ефективност на LED фара е ограничена от много субективни и обективни фактори и не е в състояние да достигне до върховите количества лумена, на които индивидуалните
chips са способни. Размерът на LED крушката, площта за излъчване на топлина, работната температура - всички те влияят и намаляват светодиодната светеща ефективност. Двойка LED крушки на фаровете, които твърдят, че 4000 лумена (суров лумен)

may всъщност достигат само 1300 лумена (ефективен лумен) всеки. Всеки път, когато LED крушката на фара се включи, светодиодите започват да произвеждат топлина. Част от енергията се превръща в топлина, така че тъй като топлината расте, крушката започва да се затъмнява в яркост. Тъй като крушката се издига и достига нормалната си работна температура, крушката навлиза в състояние на равновесие, тъй като крушката също се затъмнява до нормалната си експлоатационна яркост. Тази яркост е истинската продукция на лумена на крушката на LED фара и ще продължи да работи на това ниво на яркост с часове. Най -добрите дизайни на крушките на LED фаровете имат малка пропаст между върховата стойност на лумена и стойността на лумена на стабилността.

  after разбирате разбирането на реалните числа на луменаyou също трябва да разберете лукса, използваемата яркост, фокусирана върху върху върхуродата определен момент. Когато разбирате Lux, Raw Lumen и ефективен лумен, можете да започнете да дешифрирате лудите твърдения, направени от различни производители на крушки LED фарове. Реално, най -добрите от най -добрите LED крушки на фаровете на пазара днес може да имат действителна ефективна оценка на лумена от 1800 - 2000 на крушка. Всеки, който твърди повече от удвояване на тези фигури, е изравнен да ви лежи.

 -

 

bullshit lumen оценки на AmazonDM_20230916103245_001(1).jpg

here е моята хипотеза защо толкова много хора просто са плоскиout лъжат за техните оценки на лумена ...

it се губят в превод! Знаете ли, че са измислени първите LED крушки за фарове в света и произведени в Китай? Това не е продукт на нок

off, ако идва от Китай - това е, че101; Те бяха направени за първи път. Оценките на лумена в Китай се превърнаха в маркетингов трик:

„Този, който има най -високата оценка на лумена, печели състезанието.“- -it е наистина нелепо, но това е истината. Определението им за успех няма нищо общо с ефективността, приспособяването, качеството на модела на лъча, качеството на цвета или използваемата светлина ... по -често това не е Ал за тази сладка оценка на сладката лумена! И така, една компания каза: „Ей всички, нашите крушки правят 2000 лумена!“. След това следващият конкурентен производител казва „О, да, ами нашите луковици правят 2500 лумена!“. И след това следващата водеща компания по улицата имаше блестяща идея: „PSSST ...&let's комбинира оценката на лумена на двете крушки в 5000 и Tricck, които смятат, че това означава на крушка!“. И след това следващата компания, от объркването им на тактиката, каза „О, не, сега нашите трябва да са 10 000 на двойка, за да бъдат конкурентоспособни!“. Тогава следващите момчета казаха „О, сега, имаме нужда от нашите да са 15 200 лумена!“ И така нататък, и така нататък, и т.н. Some were talking about pairs, others were talking about singles but didn't want to lose a sale and thus the Lumen marketing war was born!#

 





Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Guangzhou Baoshen Optoelectronics Co., Ltd.
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top