Супералулоидна основа на никел

Дата на излизане:2020-08-08

Изпълнение на композицията


Супераловите сплави на базата на никел са най-широко използваните. Основната причина е, че първо, в сплавта на базата на никел могат да бъдат разтворени повече легиращи елементи и може да се поддържа по-добра стабилност на структурата; второ, може да се образува кохерентно и подредено интерметално съединение тип A3B γ [Ni3 (Al, Ti)] Като фаза на укрепване, сплавта може да бъде ефективно укрепена и да получи по-висока високотемпературна якост в сравнение със супералолози на желязо и кобалт ; трето, сплавите на базата на никел, съдържащи хром, имат по-добра окислителност и устойчивост в сравнение със свръх сплавите на желязо. Сплавите на базата на никел съдържат повече от десет елемента, от които Cr главно играе антиокислителна и антикорозионна роля, а други елементи играят главно усилваща роля. Според техния начин на укрепване те могат да бъдат разделени на: елементи за укрепване на твърди разтвори като волфрам, молибден, кобалт, хром и ванадий; елементи за укрепване на валежите като алуминий, титан, ниобий и тантал; елементи за укрепване на зърнените граници като бор, цирконий, магнезий и рядкоземни елементи и др.


Супераловите сплави на базата на никел имат сплави за укрепване на твърди разтвори и сплави за укрепване на валежите според техните методи на укрепване.


Производствен процес


Топене: За да се получи повече чиста стопена стомана, намалете съдържанието на газ и съдържанието на вредни елементи; в същото време, поради наличието на лесно окисляеми елементи като Al и Ti в някои сплави, е трудно да се контролира не вакуумно топене; също така е да се постигне по-добра термопластичност, никеловите сплави на базата на никел обикновено се топят във вакуумна индукционна пещ и дори се произвеждат чрез вакуумно индукционна топене плюс вакуумна пещ за консумация или електропластична печка.


По отношение на деформацията: се използват процеси на коване и валцоване. За сплави с лоша термопластичност те дори се валцуват след екструдиране и заготовки или са директно покрити с мека стомана (или неръждаема стомана). Целта на деформацията е да се разруши леярската структура и да се оптимизира микроструктурата.


Леене: обикновено използвайте вакуумна индукционна пещ, за да изплавите основната сплав, за да осигурите състав и контрол на съдържанието на газ и примеси, и използвайте метод за леене с вакуумна прецизност при преливане за изработка на части.


Топлинна обработка: Кованата сплав и някои леяни сплави трябва да бъдат подложени на топлинна обработка, включително обработка с разтвор, междинно третиране и третиране на стареене. Вземете за пример сплав Udmet 500. Системата за термична обработка е разделена на четири етапа: обработка с разтвор, 1175 ℃, 2 часа, охлаждане с въздух; междинно третиране, 1080 ° С, 4 часа, охлаждане с въздух; първично третиране на стареене, 843 ° C, 24 часа, охлаждане с въздух; вторично третиране на стареене, 760 ° C, 16 часа, охлаждане с въздух. За да се получи необходимото организационно състояние и добри общи резултати.


Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • SHANGHAI CONLY VALVE CASTING CO., LTD
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top