Принцип на избор на маслена помпа на редуктора

Дата на излизане:2020-11-05

1, да се определи специфичния тип на помпата на предавките

След определяне на каква серия от помпи да изберете, можете да натиснете по-големия поток (при липса на по-голям поток, обикновено да се вземат 1.1 пъти на нормалния поток като по-голям поток), да се вземе увеличеният интервал от 5%-10% от главата на тези два параметъра за ефективност, в спектъра или серия от характеристики на кривата, за да се определи специфичния модел. Операцията е, както следва:

Използване на характеристичната крива на помпата, намиране на потока на абсциса стойности, намиране на главата на координацията, нагоре от двете стойности, съответно, и води до дясната вертикална или хоризонтална линия, две точки на пресичане на линията са точно върху характерната крива, трябва да се избере помпата, но този идеал рядко,често отговарят на следните две условия:

Първо: пресечната точка е над характерната крива, което показва, че потокът отговаря на изискванията, но главата не е достатъчна.В този момент, ако главата е подобна, или разликата е около 5%, все още можете да изберете.Ако главата се различава много, можете да изберете помпа с по-голяма глава. Или да се опитаме да намалим съпротивлението на линията.

Два вида: пресечна точка под характеристичната крива, в областта на трапецовидния вентилатор на помпата, на предварителния сет този модел, и след това, според каква разлика в главата, да реши дали да отреже диаметъра на колелото,

Ако разликата в главата е много малка, не режете, ако разликата в главата е много голяма, в съответствие с изискваното Q, H, според неговата NS и формула за рязане, диаметъра на макета, ако точката на пресичане не не попада в диапазона на трапец на вентилатора, трябва да изберете помпата с по-малка глава. При избора на помпа понякога трябва да се вземат под внимание изискванията за производствения процес, да се избере различна характеристика на Q-H.

Второ.Съгласно естеството на течното вещество, да се определи дали почистващата помпа, помпата за гореща вода или маслената помпа, химическата помпа или устойчива на корозия помпа или помпа за примеси, или да се използва несъдържаща помпа.

Помпата, монтирана в зоната на експлозия, трябва да приеме съответстващ на взривоопасния двигател в зависимост от степента на взрива.

Три.Селек&3535;116; хоризонтални, вертикални и други видове (тип на тръбата, тип водолаз, тип течност, тип без запушване, тип на самоначисляване, тип на предавка и т.н.) помпи в зависимост от разположението на устройствата, топографските условия, условията на маслото и експлоатационните условия.

4.След определянето на модела на помпата, за помпи или помпи с физикохимична среда, подобна на маслото, е необходимо да се премине към съответния продуктов каталог или проби и да се промени в съответствие с таблицата за ефективност или кривата на производителността на модела, за да се види дали нормалната работна точка е в предпочитаната работна зона на помпата. Дали ефективният NPSH е по-голям от (NPSH). Можете ли също така да обърнете корекцията на NPSH към геометричната височина на монтиране?

5, в зависимост от потока, определя единичната помпа за засмукване или двойна помпа за засмукване; Според височината на главата, едноетапната помпа или многоетапната помпа, високоскоростната помпа или помпата с ниска скорост (помпа за климатизация), ефективността на многоетапната помпа е по-ниска от едноетапната помпа, като например едноетапна помпа и многоетапна помпа, може да се използва и първият избор на едноетапна помпа.

Определете броя на помпите и резервната скорост:

За нормалната работа на помпата, обикновено само една, тъй като голяма помпа и паралелна експлоатация на двата малки еквивалента на помпата (отнася се за една и съща глава, дебит), голямата ефективност на помпата е по-висока от малката помпа, така че от гледна точка на енергоспестяването по-скоро ще избере голяма помпа, отколкото две малки помпи,но при следните обстоятелства, можете да вземете под внимание две паралелни помпи:

Потокът е много голям, помпата не може да достигне този поток.

За големи помпи, които изискват 50% резервна скорост, две по-малки помпи могат да бъдат сменени за работа с две резервни помпи (общо три асансьора)

За някои големи помпи, могат да избират 70% изисквания за потока на паралелната експлоатация на помпата, без резервна помпа, при ремонт на помпата, друга повдигаща помпа все още е отговорна за производството на 70% на транспорта.

Шести.За течните помпи с вискозитет, по-голям от 20mm2/s (или плътност, по-голяма от 1000kg/m3), е необходимо да се преобразува характеристичната крива на експерименталната маслена помпа в кривата на вискозитета (или плътността под) по-специално е необходимо внимателно да се изчисли енергията на всмукване и входящата мощност или ядрото.

7, за да се определи броят на помпата на предавките и честотата на готовност:

За нормалната работа на помпата, обикновено само една, тъй като голяма помпа и паралелна експлоатация на двата малки еквивалента на помпата (отнася се за една и съща глава, дебит), голямата ефективност на помпата е по-висока от малката помпа, така че от гледна точка на енергоспестяването по-скоро ще избере голяма помпа, отколкото две малки помпи,но при следните обстоятелства, можете да вземете под внимание две паралелни помпи:

Дебитът е твърде висок, за да достигне една помпа.

За големи помпи, които изискват 50% резервна скорост, две по-малки помпи могат да бъдат модифицирани да работят с две резервни помпи (общо три).

За някои големи помпи, могат да избират 70% изисквания за потока на паралелната експлоатация на помпата, не са необходими резервни помпи, при ремонт на помпата, друга помпа все още е отговорна за производството на 70% на транспорта.

За помпи, които трябва да работят непрекъснато денонощно, трябва да има три резервни помпи, една за експлоатация, една за готовност и една за поддръжка.

Осем.Като цяло клиентите могат да представят основните си условия за избор на помпи, а нашата компания ще избере или препоръча по-добри помпени продукти. Ако проектният институт в проектирането на оборудването, моделът на помпата е определен в съответствие с изискванията на проектния институт.

Ако искате да научите повече за предаването на техническите познания за помпата на предавките, можете да посетите официалния сайт! Благодаря за четенето и подкрепата!



Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Dongguan Dali Fluid Technology Co., Ltd
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top