Някои полезни съвети при избора на CNC обработващи материали

Дата на излизане:2023-07-14

compared to Vacuum леене и 3D отпечатване на два метода на производство, широк спектър от материали са налични при обработката на ЦПУ. Например, пластмасови, метални и ламарина и т.н. Защо CNC машинните инструменти могат ефективно да обработват различни материали? Тъй като тези машини могат да се справят с различни операции, като фрезоване на ЦПУ, смилане на ЦПУ, завъртане на ЦПУ, заваряване на ЦПУ, крайно позициониране, пробиване и намотка, за да образуват крайните части, от които се нуждаете.

at този път, как да изберете правилния материал За вашите прототипи на ЦПУ стават много важни. Различните материали имат различни свойства, трябва да изберете правилния материал според функцията на частите. Като например, вие се нуждаете от метални комунални, които се използват за колело за автомобили, тогава металният материал трябва да е твърд, носете-resisting и unti-rusting. Има функции въз основа на които са избрани тези материали. Сега нека да видим кои метални материали се предлагат в обработката на CNC и техните характеристики.


aluminum

aluminum има няколко серии, като серия 6061, серия 6082, 7075 серия , 5083 серия и т.н. За над четири серии, техният синен ред е: 7075 висок, друг е среден, Техният ред на твърдост е: 5083 е нисък, друг е среден. Следователно, ако вашият продукт включва фитинги за самолети, зъбни колела или части на вала, аерокосмическо или електрическо поле, можете да изберете алуминиев материал.


steel

tere са два вида от стомана, използвана широко от нас, единият е мека стомана, а другият е въглеродна стомана. Леката стомана е добра способност за формиране и заваряване, която е обикновена стомана с ниско съдържание на въглехидрати. А въглеродната стомана е лесна за обработка и заваряване, тя е по -силна и по -трудна, топлината \\ не се предава за различна твърдост. Ако вашите прототипи включват заваряване на нитове или архитектурна индустрия, изберете двете стоманени. , 316.-нисковъглеродна стомана и по -малко устойчивост на корозия. Те са добра способност за формиране и заваряване, а SUS 316 е по -голяма корозия и химическа устойчивост от 304. Ако вашите продукти включват медицински или хирургически инструменти, поле за домакинска индустрия, можете да изберете една от неръждаемата стомана.


nylon

nylon е вид напрегната пластмаса, най -изключителното му предимство е, че има по -висока устойчивост на износване от всички други влакна. Този вид продукт е широко използван, е пластмаса вместо стомана, желязо, мед и други метали от добри материали, е важна инженерна пластмаса. Ако вашите части включват изолатори или лагери, можете да изберете пластмасата. 

other Plastic като Peek, PC, Abs, TPFE ECT, всички те са напрегнати пластмаса и широко използвани в нашия живот, включително детски играчки и пипси, медицински изделия , Тествайте гнезда и т.н. Можете да проверите свойствата на всеки материал, преди да изготвите прототипите си, за да сте сигурни, че вашите части имат функцията.


above са някои полезни съвети при избора на материал за вашите прототипи на CNC, ако имате някакви въпроси Или трябва да се направят някакви части, не се колебайте да се свържете с нас, за да получите безплатна оферта!

Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Dongguan Fifth Metal Co., Ltd.
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top