Разликата между монокристален силиций, поликристален силиций и аморфен силиций в слънчевите панели

Дата на излизане:2021-06-28

Когато става въпрос за соларни клетъчни технологии за слънчеви панели, има основно три вида, които можете да намерите на пазара: аморфни или монокристални или поликристални слънчеви панели.

Тук, ние'ще обясни накратко плюсовете и минусите на всяка от тях, така че можете да вземете информирано решение дали да получите моно или поли или аморфни панели.

Сравнение на слънчевите панели: аморфни спрямо монокристални спрямо поликристални слънчеви панелни клетъчни технологии

zmkm-800_800 (34).jpg

Поликристални слънчеви панели

Поликристалните клетки обикновено се намират в набраздени панели.Те са по-малко ефективни от монокристалните слънчеви клетки и изискват по-голяма площ за същата мощност.

Монокалинични слънчеви панели

Моноците се намират и в набраздени панели.Те са по-ефективни от поликристалните клетки и могат да бъдат по-малки за едно и също количество.

Кристалните панели трябва да бъдат възможно най-перпендикулярни на Слънцето, за да се постигне най-добра ефективност.Кристалните панели не се справят добре с частичното засенчване (в сравнение с Amorphous клетки) и постепенно губят малък процент от изхода, тъй като температурата се покачва над 25.°С.

Можеш да намериш повече в-дълбочина на сравнение между моно и поли соларен панел тук.

Аморфни слънчеви панели

Това за кратко включва монокристалните или поликристалните соларни панели.Сега, за аморфен.Аморфните клетки предлагат по-висока ефективност от другите две.Те са най-ефективната клетка на пазара днес, въпреки че изискват двойно повече повърхностна площ за същата мощност като монокристално одеяло или панел.Те обаче са по-гъвкави и могат да се справят по-добре с по-високите температури.

Аморфните клетки са изградени от фин слой силиций, който позволява слънчевите панели да бъдат по-гъвкави и следователно леки.

Аморфните клетки могат да издържат на по-високи температури, без да се повлияе изхода, в сравнение с поли- или монокристални клетки.

Аморфните клетки се справят по-добре при ниски светлинни условия в сравнение с най-ефективните монокристални панели.Това е така, защото те могат да абсорбират по-голяма част от видимия светлинен спектър, дължаща се на uni-Технология за тройни слънчеви възли.

Това беше краткият ни преглед на аморфните и монокристалните соларни панели.Виж нашите повече в-задълбочено научно обяснение на различните видове слънчеви панели или глави към нашитеwww.ucwdk.cn страница за повече подробности.

Благодаря, че дойдохте и ви пожелавам щастлив живот!



Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • UCWDK Solar Technology Co. Ltd.
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top