Видове машина за фрезоване на ЦПУ

Дата на излизане:2023-02-12

Фрезачката се състои от няколко компонента, които режат детайлите. Всеки тип фрезова машина има уникална настройка, която допълнително позволява различни операции. По-долу са изброени често срещаните типове, които можете да разгледате за вашия проект.

Вертикална фрезова машина

Vertical Milling Machine.jpeg

Вертикалната фрезова машина е 3-ос машина с масата и рамото свързани към вертикална колона, а шпинделът е вертикален.

От една страна, по отношение на ръката, масата се движи нагоре и надолу-оста.

От друга страна, по отношение на шпиндела, движението на масата зависи от типа вертикална фрезова машина. Например, когато се използва вертикална мелница на кула, шпинделът е неподвижен, докато масата се движи по х-оста. В вертикална мелница за легло масата може да се движи на х-оста и шпиндела по посоката на рамото на у-оста.

Вертикалните фрезови машини са подходящи за сложни операции поради тяхната точност. Също така, те са подходящи за работа върху вертикални повърхности и ъглови форми.


Хоризонтална фрезова машина

Horizontal Milling Machine.jpeg

Хоризонтални фрезови машини са като вертикални фрезови машини. Все пак универсалните могат да се въртят по протежение на z-оста. Следователно, те са 4-фрезови машини. Те също имат шпиндел с хоризонтална ориентация.

Тези машини са по-малко гъвкави от вертикалните си колеги. Въпреки това, те са по-подходящи за тежка обработка.


Многобройни-Ос Фрилиране с ЦПУ Машина

Многобройни-фрезова машина с ЦПУ ос може да реже под различни ъгли и да се движи по различни аса. Има няколко вида мулти-фрезови машини:

– 2-фрезови машини

2-фрезовите машини могат да работят детайл в осите х и з. Ето защо те могат да режат вертикално и хоризонтално в една посока. Те са най-простият тип фрези с ЦПУ.

– 3-фрезови машини

3-axis milling machines.png

3-фрезовите машини могат да се движат в осите х, y и z. Ето защо те могат да режат детайлите вертикално във всяка посока.

Те са най-често срещаните мулти-фрезова машина. Въпреки това, те имат някои ограничения като равномерен ъгъл намалява способността за рязане на някои сложни части.

– 4-фрезови машини

4-axis milling machines.png

4-шпинделът на фрезовата машина може да се движи по трите оси: нагоре и надолу, настрани и напред и назад, без детайлът да се движи. Може също да се върти по Х-ос или А-оста. Следователно, това е подходящ избор за извършване на рязане-аути и други сложни операции по фрезоване. Тези машини са бързи, прецизни и точни.

– 5-фрезова машина с ЦПУ ос

5-axis milling machines.png

А 5-шпинделът на фрезовата машина и режещият инструмент се движат по три оси и позволяват въртене по две оси (всяка от х-ос, y-ос и z-оста). Те могат да работят на няколко части и са най-пълните мулти-машина с ЦПУ.

Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Dongguan Fifth Metal Co., Ltd.
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top