Световната банка да инвестира над 8 милиарда в африканска реставрация

Дата на излизане:2021-06-28

Световната банка планира да инвестира над пет милиарда през следващите пет години, за да подпомогне възстановяването на деградирали пейзажи, да подобри производителността на селското стопанство и да насърчи препитанието в 11-те държави в региона Сахел, Чад и Африканския рог.


Финансирането ще подпомогне селското стопанство, биологичното разнообразие, развитието на общността, продоволствената сигурност, възстановяването на ландшафта, създаването на работни места, устойчивата инфраструктура, мобилността в селските райони и достъпа до възобновяема енергия.


"Тези инвестиции ще спомогнат за подобряване на препитанието, тъй като страните се възстановяват от коронавирус, като същевременно ще се справят и с въздействието на загубата на биологично разнообразие и изменението на климата върху техните хора и икономики,"Дейвис Малпас, председател на Световната банка, каза по време на срещата на върха на една планета, която се проведе на практика на Ян 11.


Муса Факи Махамат, председател на Африканския съюзnКомисията каза, че възстановяването на природните екосистеми в сухоземните райони на Африка е от полза както за хората, така и за планетата.


Qu Dongyu, директорът-Генерална дирекция „Храни и земеделие“, апелира за неотложна мярка-до Африка'Great Green Wall инициатива за възстановяване на влошената земя, създаване на работни места и справяне с изменението на климата.


Одобрен от Африканския съюзnпрез 2007, Великата Зелена стена е Африка'е водещата инициатива за борба с изменението на климата и опустиняването и за справяне с продоволствената несигурност и бедността с цел възстановяване на 100-милиона хектари до 2030.


Qu подчерта FAO'По отношение на инициативата за Great Green Wall се казва, че организацията на ООН е работила с местните общности в региона Сахел по всеобхватен подход към възстановяването на земята, като е осигурила растителна наука и механизация на традиционните земеделски методи за трансформиране-хранителни системи и пейзажи.

Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Hubei Yongchuang Intelligent Parking Equipment Co., LTD
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top