Какви видове пластмаса?

Дата на излизане:2020-08-10

Класификация на пластмасите:


1.Според различните свойства на пластмасата след нагряване тя се разделя на термопластични пластмаси и термослойни пластмаси.


Молекулярната структура на термопластмасите е линейна структура, която омеква или се топи при нагряване, може да бъде моделирана в определена форма и става твърда след охлаждане.Той се размеква отново след известно загряване и след това се втвърдява след охлаждане.Този процес може да се повтори много пъти.Като поливинилхлорид, полиетилен, полистирен и т.н. Процесът на формоване на термопластмаси е относително прост, може да се произвежда непрекъснато и има относително висока механична якост, така че се развива бързо.


Молекулната структура на термостазиращите пластмаси е структура на тялото, която също омекотява при нагряване и може да бъде моделирана в определена форма, но след нагряване до известна степен или добавяне на малко количество от втвърдяващ агент, тя ще бъде втвърдена и нагласена, и няма да се размекне или промени след нагряване.Форма.След обработката и формирането на термозиращи пластмаси те вече не се омекват от топлина, така че не могат да бъдат рециклирани и повторно използвани.Например фенолните пластмаси, аминопластмасите и епоксидните смоли са всички такива пластмаси.Процесът на формоване на термослойни пластмаси е по-сложен, така че непрекъснатото производство има известни трудности, но неговата топлинна устойчивост е добра, не е лесна за деформация и цената е относително ниска.


Второ.Според различните видове употреба на пластмаси, тя се разделя на общи пластмаси и инженерни пластмаси.


Стандартните пластмаси се отнасят до пластмаси с голям добив, ниски цени и широк спектър от приложения.Те включват главно пет вида полиолефин, поливинилхлорид, полистирен, фенолна пластмаса и аминопластмаса.Много продукти, използвани в хората& 35339;ежедневието им са направени от тези пластмаси с общо предназначение.


Инженерните пластмаси са пластмаси, които могат да се използват като инженерни структурни материали и да заменят машинни части за металургия.Например полиамид, поликарбонат, полиоксиметилен, смола на ABS, политетрафлуоретилен, полиестер, полисулфон, полиимид и т.н. Инженерните пластмаси имат характеристиките на ниска плътност, висока химична стабилност, добри механични свойства, превъзходна електрическа изолация и лесна обработка и отливане.Те са широко използвани в отрасли като автомобили, електрически уреди, химикали, машини, инструменти и метри, както и в космическо корабоплаване и ракети.Ракети и други аспекти.



58-2.jpg

Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Suzhou Leyang Technology Co.,Ltd.
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top